Odontologisk klinik – Københavns Universitet

OdontSchool > Om OdontSchool > Klinisk undervisning

Klinisk undervisning

En vigtig del af uddannelserne på Odontologisk Institut/Tandlægeskolen og Skolen for Klinikassistenter og Tandplejere (SKT) foregår på skolernes klinikker, hvor de studerende introduceres til behandlingerne på modeller og senere behandler patienter under vejledning af uddannet personale.

I det kliniske arbejde skal de studerende omsætte deres teoretiske viden til klinisk praksis og træne de tilhørende manuelle færdigheder. De studerende arbejder på klinikken med behandlinger svarende til deres studietrin. I begyndelsen øver de studerende sig på hinanden og sidenhen på patienter. De starter med simple procedurer og behandlinger og behandlingernes sværhedsgrader øges hele vejen gennem studierne.

De studerende lærer at undersøge og behandle efter anerkendte principper. På skolernes klinikker anvendes kun gennemprøvede materialer og metoder. Nye materialer og metoder undersøges og evalueres på Odontologisk Institut inden de introduceres på skolernes klinikker. På Odontologisk Instituts specialklinikker udfører erfarne praktikere avancerede behandlinger.